Storögd snigelpop

a2809526328_10

Efter diverse utgivningsproblem har Snails nu lyckats få ut sin debutplatta “Safe in Silence”. De som händelsevis redan köpt de två singlarna på The Great Pop Supplement kommer att känna igen deras avsiktligt vingliga pop a la Gorky’s Zygotic Mynci och Dan Weltmans emotionellt friställda Syd Barret-sång.
Båda låtarna från andra singeln finns med. Och trots att “Talking to Anthony” på många sätt fångar bandets charm är höjdpunkten på plattan nog ändå öppningsspåret om “Jennifer Jones” som mår dåligt på ett klassiskt poppsykedeliskt sätt.
Plattans övriga spår är även de storögd pop av bästa sort och även om arrangemangen med trumpet, cello, violin och flöjt är välgjorda så balanseras de här och där upp av en lagom ostämd gitarr som nästan är lika bra som på Edward Penfolds “Caulkhead”.

Första singeln med den informativa titeln ‘Our First 7“‘ finns dessutom för gratis nedladdning på Bandcamp om ni missade vinylen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: