Pop med hantverk

a3168374640_10

We used to make things härligt bittersöta poplåtar har dykt upp här och där på Youtube i åratal. Idag släpps äntligen deras album och det lever helt upp till förväntningarna.

Även om detta skulle kunna beskyllas för att vara överorkestrerad adult oriented pop och referenser till band som The Feeling och The Divine Comedy är lätta att göra, är detta varken strömlinjeformad plastförpackning eller vitsighet för sin egen skull.

Istället är detta musik från ett London som alltmer gentrifieras och förytligas – men som också vet att det fanns en tid när londonborna faktiskt tillverkade saker och inte bara ägnade sig åt finanserna. På samma sätt vill musiken här vara “på riktigt”. Hantverket är viktigt både vad det gäller komposition och utförande. Texterna måste handla om något också. På den resan finns inga genvägar och bandet har uppenbart slitit för att nå hit. Resultatet är i all fall helt briljant!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: