Glam och lufgitarrer

Glam, feta gitarriff och rock’n’roll-klichéer helt i nivå med någonsin the Sweet, Thin Lizzy eller Slade. Kan det verkligen vara nåt? Ja, absolut, speciellt när det blandas med popkänsla a la T-Rex och härligt grötrimmade nonsenstexter som exempelvis i ‘Mary Jane’:

Mary Jane says she’s having fun
She wants to live with an Italian
In a castle by the edge of Spain
On a hill that doesn’t have a name

Ulysses kommer från turistorten Bath och med den svulstiga produktionen på nya plattan “Law and Order” låter de nästan som en turistattraktion från 70-talet. Men otroligt kul är det och låtarna är genomgående helgjutna så det är bara att kapitulera, sätta på solbrillorna och plocka fram luftgitarren… härlig platta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: