Gratis raritet

a1228835829_10

Robert White startade sin musikerbana i det experimentella popbandet Zag And The Coloured Beads tillsammans Michael Tubb. Med Tubb och Bic Hayes bildade han sen Ring, varefter Hayes och White gick med i mer kända Levitation. White är därmed en person som varit med i kretsen kring pronkbandet Cardiacs redan från början.

De som läst något jag tidigare skrivit i ämnet vet att jag helt ohämmat hyllar allt från denna krets. Så även mr White och hans gärning som ledare (igen tillsammans med Tubb) för det onekligen bitvis lite väl soldränkta och honungslena Milk and Honey Band, vars skivor numera finns tillgängliga som “pay what you want” på Bandcamp.
Redan detta är något att fira – men det som verkligen är värt att notera är att “In Colour” sedan några dagar också finns tillgänglig på samma sätt. Efter att ha funnits tillgänglig en kortare tid som download och i en begränsad promo-upplaga på 300 ex, har den varit omöjlig att få tag på.

“In Colour” var tänkt att bli uppföljaren till den ganska väl mottagna “Dog Eared Moonlight” på Andy Partridge’s Ape-etikett. Men istället rann allt ut i sanden. Robert White berättade för mig för något år sedan att killen som drev skivbolaget bokstavligen var apjobbig och att det hela mynnade ut i en lång rad missade chanser som gjorde att mjölken sinade och honungen definitivt tog slut.
Men nu är det bara att ladda ner och njuta. På “In Colour” har White fullföljt den alltmer västkustinfluerade riktningen från tidigare plattor, nått varvet runt och landat i ett samspelt Beatles/Byrds-bandsound som inte är helt väsensskilt från exempelvis Teenage Fanclub.

Kostar inget för den som inte vill – missa inte!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: