Om du säger rock svarar jag pop

Om du säger rock svarar jag pop. Den första singeln jag köpte för egen veckopeng var ‘(Theme From) The Monkees’. Och även om det inte var min första LP så hade jag köpt ‘Headquarters’ innan jag fick ‘Sgt Pepper’ i födelsedagspresent.

Nya Monkees-albumet ‘Good Times’ inspelat av Adam Schlesinger med alla överlevande medlemmar för att fira 50-årsjubileum lyckas skapa en nästan trovärdig 60-talsillusion. Åtminstone om man som jag gärna vill vara barn på nytt ibland.
Men inget nytt i solgasset och Beatles var förstås först med allt. Även deras ‘Free As A Bird’ kom ju långt före det inledande titelspåret med ny sång av Micky Dolenz tillsammans med Harry Nilsson i en inspelning från 1967. Salig Davy Jones finns också med, på Neil Diamond-låten ‘Love To Love’ från inspelningarna för just ‘Headquarters’.

Favoritlåten just nu är annars ‘You Bring the Summer’ av Andy Partridge, trots att den egentligen säger mer om XTC än om the Monkees. Nu ska jag beställa ett japanskt ex av skivan så jag kan få höra den andra Andy Partridge-låten, ‘Love’s What I Want’ som är med som extraspår där!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: