Vackert, Radiohead!

Radioheads nya album är överallt på internet, så att skriva om det är egentligen överflödigt. Men kanske finns det fler som likt mig sedan länge tröttnat på dessa evigt klagande stackars miljonärer. Avfärdat dem som ett Pink Floyd för det tjugoförsta århundradet.

Måste därför erkänna att nästan inte kunna spela något annat veckan som gått. “A Moon Shaped Pool” är förtrollande vacker. Thom Yorke har hittat ett ödmjukare anslag och bitterheten får anslag av hauntologisk bön samtidigt som stråkarna effektfullt skär mellan de tunga luftpelarna.

Produktionen är konsekvent genomförd och skapar en ljudbubbla som omsluter lyssnaren. Mäktigt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: