Feta riff, snabba taktbyten

a3575606731_10

Idag släpper The Display Team sin väldigt försenade andra platta. Debutplattan kom 2009 och bara året efter ‘Huzzah!’ som gavs ut under deras tidigare inkarnation som Mumrah. Men soundet känns igen på nya ‘Shifts’. Det är mao väldigt mycket ‘On Land and in the Sea’-era Cardiacs över detta.
Om man nu som jag håller med om att pronk är en genre i sig, är den referensen förstås näst intill oundviklig, och precis som debutplattan låter detta väldigt bra. Stökigt, feta riff, snabba taktbyten, snabba sångpartier, snabbt allt möjligt…
Men samtidigt är stämsången bitvis lika stillsam som vacker och blåset ofta smakfullt arrangerat. Dynamiken, skuggan och ljuset, de plötsliga girarna och riktningsbytena gör det svårt att inte älska denna platta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: