Pop eller inte

Whyte Horses är en duo från Manchester som spelar skimrande, psykedelisk indie pop. Men det kanske är fel sätt att börja tala om dem. Skivan “Pop Or Not” finns ännu bara i en såkallad private press-utgåva på 100-200 exemplar (uppgifterna varierar). “Pop Or Not” låg först uppe på PledgeMusic men projektet avslutades i förtid av okänd anledning…
Detta är nog ett bättre sätt att börja, här handlar det om att hajpa genom att vara otillgänglig. Och det funkar på mig. Lite förutsägbart inser jag sen, när det går upp för mig att ena halvan av duon är Dom Thomas från samlaretiketten Finders Keepers. Samlarmusik av och för samlare.
Utstuderat och lika genomtänkt som genomdränkt av referenser från pophistorien, inspelat på sliten gammal analog utrustning på ställen som den italienska landsbygden. Temat för plattan: Hur skulle ett ökenpopband låta när de spelar i en mexikansk kyrka?

Men sen spelar jag skivan en gång till och struntar i all den där metakontexten. Det låter ju skitbra, helt enkelt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: