Dungen – Allas Sak

Med tanke på att det var fem år sen sist och att Gustav Ejstes nyligen var en av huvudpersonerna bakom “supergruppen” Amasons debutplatta Sky City låter Allas Sak väldigt mycket som Dungen alltid har gjort.
Kanske låter det mer Dungen än någonsin. Musiken har ytterligare renodlats i sina två huvudkomponenter: Å ena sidan fyndigt melodiösa poplåtar med Gustavs välartikulerade röst i förgrunden och å den andra kosmiska jam med trollskogsflöjt och Reine Fiskes nästintill metafysiskt vandrande gitarrsolon.
Upplevelsen blir som resultat till en början osammanhängande, och det krävs några lyssningar för att sortera intrycken. Men så kommer ögonblicket när delarna smälter samman och Allas Sak framstår som något av en svensk klassiker.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: