Ian Black och bröderna Brewis

Bröderna Brewis från Sunderland i nordöstra England fortsätter att förvandla allt de tar i till guld.
Till Record Store Day 2015 släppte de som Field Music en LP med filmmusik gjord till dokumentärfilmen Drifters från 1929 om sillfiskare från Shetlandsöarna. Live framförs verket med ryggen mot publiken och ögonen på filmduken, så kanske är bilden en viktig komponent, men för min del funkar detta konstiperade kammarpopsoundtrack väldigt bra på egen hand.
Bara några dagar tidigare kom dessutom Slug’s debutplatta Ripe, inspelad av, med och hos bröderna Brewis. Även om Ian Black står för bandledarskapet, känns Field Music igen på den hopknycklat ryckiga spelstilen, de funktionella arrangemangen och de snygga harmonierna. Här är lekhumöret dessutom i topp!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: